Eksperter

Presseklip

P1 Kulturen - marts 2020

DEO-senioranalytiker og Centraleuropa-ekspert Vibe Termansen beretter i P1 Kulturen om Ungarns nye kulturkanon, kritik for antisemitisme, om selvforståelse, historie og politik.

DR2 Deadline - januar 2020

DEO senior projektleder, Polen-ekspert Vibe Termansen var i Deadline 11. januar 2020 og forklare hvorfor dommere fra hele Europa i weekenden var i Warszawa i demonstrationstog mod de nyeste tiltag fra Polens regering. Indslaget begynder 17:12.

P1 Orientering - august 2019

DEO's projektleder Zlatko Jovanovic var i P1 Orientering den 25.08.2019 for at tale om, hvorfor korruptionssag ryster Makedonien. Hør det her.

P1 Orientering - juli 2019

DEO's projektleder Zlatko Jovanovic var i P1 Orientering den 15.07.2019 for at tale om, hvorfor Balkanlandene har svært ved at levere en hverdag med levevilkår, som indbyggerne er tilfredse med. Hør det her. 

P1 Orientering Europa - November 2018

Projektleder for borgerhøringsturneen, Helga Molbæk-Steensig var i Orientering Europa søndag den 18. november for at fortælle om DEO's borgerhøringer i hele landet.

DK4 - Oktober 2018

DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen medvirkede i DK4's spørg direkte, hvor han i 45 minutter svarede på seernes egne spørgsmål.

Radio24Syv - September 2018

EU forhandler med Kosovo og Serbien for en normalisering af landenes diplomatiske forhold og gensidig anerkendelse. I den forbindelse er et forslag kommet frem om at trække en ny grænse efter etniske skel. Helga Molbæk-Steensig forklarede den 3. september, hvorfor forslaget bekymrer både på Balkan og i EU.

Radio24Syv - august 2018

DEO's balkanekspert Helga Molbæk-Steensig var i Datolinjen den 14. august for at fortælle om sommerens store demonstrationer mod regeringen i Rumænien.

Deadline - juli 2018

DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen bidrog den 29. juli til at tegne et portræt af kommissionens formand Jean Claude Juncker i DR2 Deadline. 

P1 Orientering Europa - juni 2018

DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen var i P1 Orientering for at tale om EU-udvidelsesdebatten ved EU-topmødet og forklare, hvorfor Holland, Danmark og Frankrig i første omgang modsætter sig en dato for at gøre Albanien og Nordmakedonien til kandidatlande.

P1 Orientering - juni 2018

DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen var i P1 Orienteringen for at tale om statsministerens plan om at oprette flygtningemodtagecentre i et europæisk land, der ikke er medlem af EU.

Radio24syv - juni 2018

DEO's Balkanekspert Helga Molbæk-Steensig var i Radio24Syv Datolinjen den 4. juni 2018 for at fortælle om udfordringerne med at danne regering efter valget i Slovenien og valgets betydning for forholdet til EU.

Deadline - april 2018

DEO's chefanalytiker, Rasmus Nørlem Sørensen, var i Deadline for at fortælle om kommissionsformand Jean-Claude Junckers kontroversielle valg af Martin Selmayr som generalsekretær for kommissionen.

Radio24syv - april 2018

Chefanalytiker i DEO Rasmus Nørlem Sørensen var, samme aften som DEO's debatarrangement: Kan EU rumme Orban? i Radio24syv sammen med Krisztina Vas Nørbæk for at tale om valget i Ungarn.

Radio24Syv - marts 2018

DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen var i Radio24Syv Morgen for at fortælle om, hvordan de nationale interesser indenfor fiskeriet vidner om, hvad Brexitten betyder for Storbritannien.

Deadline - marts 2018

DEOs chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen gæstede Deadline for at diskuttere hvad der var på spil i det italienske valg.

Radio24syv - februar 2018

DEOs analytiker Helga Molbæk-Steensig var i Datolinjen den 6. februar 2018 for at fortælle om Grækenlands diplomatiske stridigheder med nabolandet hvis navn 'Makedonien' Grækenland ikke vil anerkende.

P1 Orientering Europa - februar 2018 (1)

P1 Orientering Europa rapporterede fra DEOs ekspertseminar om Europas Sociale Søjle. Her fortsatte ekspertseminarets debat om social søjle eller social protokol med Alternativets Rasmus Nordqvist og Venstres Jan E. Jørgensen. Ekspertseminaret var arrangeret af Maria Rosenberg Rasmussen og Sarah Reifling Dieckmann i samarbejde med Europa-Huset.

P1 Orientering Europa - februar 2018

P1 Orientering Europa rapporterede fra DEOs ekspertseminar om Europas Sociale Søjle. Her interviewes den polske ambassadør Henryka Moscicka-Dendys. Ekspertseminaret var arrangeret af Maria Rosenberg Rasmussen og Sarah Reifling Dieckmann i samarbejde med Europa-Huset.

Radio24syv - januar 2018

DEO's analytiker Helga Molbæk-Steensig var i Datolinjen den 16. januar 2018 for at fortælle om mistillidsvotummet mod den Rumænske premierminister Mihai Todose.

DR2 Dagen - december 2017

Rasmus Nørlem Sørensen var 14. december i DR2 Dagen for at tale om, betydningen af den manglende parlamentariske opbakning til Theresa Mays forhandlingsaftaler med EU om Brexit.

(link ikke længere tilgængeligt)

Deadline - december 2017

DEOs chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen gæstede Deadline den 14. december 2017 til en samtale om flygtningekrisen med Rebecca Adler-Nissen.

(link ikke længere tilgængeligt)

P1 Morgen - december 2017

DEO's journalist og skatteanalytiker Maria Rosenberg Rasmussen var i P1 Morgen den 6. december 2017 for at fortælle om EU's nye sortliste over skattelylande.

P1 morgen - november 2017

DEO's analytiker Helga Molbæk-Steensig var i P1 morgen for at tale om dommen over Ratko Mladic og betydningen for forsoning på Balkan.

Tidsangivelse 8.33 

DR2 Dagen - september 2017

DEO's analytiker Sarah Dieckmann var på DR2 Dagen sammen med Tænketanken Europas direktør, Bjarke Møller, for at debattere den franske præsident Macrons visioner i den tale, han tidligere på dagen holdt i Paris. 

(link ikke længere tilgængeligt)

Deadline - juli 2017

Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO, var i DR2 Deadline den 1. juli 2017 i debat med EU-forsker Ditte Brasso Sørensen og næstformand i Europabevægelsen Kristian Lütken.

(link ikke længere tilgængeligt)

DR2 Dagen - juni 2017

I anledningen af 25-året for det danske nej til Maastricht-traktaten var DEO's chefanalytiker, Rasmus Nørlem Sørensen, i studiet i debat med Bjarke Møller, direktør i Tænketanken Europa, om nej'et betydnining for Danmarks forhold til EU i dag. (Klippet starter 36 min. inde i udsendelsen)

(link ikke længere tilgængeligt)

Radio24syv - maj 2017

Chefanalytiker i DEO, Rasmus Nørlem Sørensen, var i programmet 55 minutter og kommentere på, hvordan valget af Macron påvirker Danmarks deltagelse i EU

(link ikke længere tilgængeligt)

DR2 Dagen - marts 2017

Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i DEO, var i DR2 Dagen for at diskutere briternes udmeldelse af samarbejdet - med særligt fokus på det skotske ønske om uafhængighed. Han var i studiet med Maja Kluger Rasmussen fra Tænketanken Europa.

(link ikke længere tilgængeligt)

Radio24syv - januar 2017

Staffan Dahllöf var inviteret i datolinjen til debat om integrationspolitik, voldtægter og svenske tilstande.

(link ikke længere tilgængeligt)

Odense ser rødt - marts 2017

DEO's Rasmus Nørlem Sørensen og Sarah Dieckmann interviewes til "Odense ser rødt", under titlen: Er den frie bevægelighed i EU i krise? 

Vesterbro Lokalavis - marts 2017

Reportage i Vesterbro Lokalavis fra debatmødet om EU's fremtid på Wegeners Gaard. DEO's chefanalytiker Rasmus Nørlem Sørensen fik selskab af tre politikere i panelet. 

Deadline DR2 - februar 2017

Rasmus Nørlem Sørensen var 9/2 i studiet hos Lotte Folke Korsholm i debat med Mathias Tesfaye. Temaet var lanceringen af EU's sociale søjle og særligt ideen om en lovfastfast europæisk mindsteløn.

(link ikke længere tilgængeligt)

DR P1 Europa lige nu - oktober 2016

Eva Enoksen kommenterede på udviklingen i forhandlingerne omkring frihandelsaftalerne CETA og TTIP. Anne Haubek var vært. Programmet blev bragt søndag den 30. oktober (link ikke længere tilgængeligt)

DR P1 Orientering - oktober 2016

Vores analytiker på handelsområdet, Eva Enoksen var i Orientering og kommentere på CETA forhandlingerne og Valloniens blokering af ISDS/ICS-mekanismen. Orientering - 21. okt. 2016 | DR P1 | DR. (link ikke længere tilgængeligt)

DR2 Deadline - september 2016

Rasmus Nørlem Sørensen var i DR2 Deadline 16/9 i studiet med Claus Kragh og Niels Krause-Kjær som vært. Temaet var EU-topmødet om EU's fremtid i Bratislava.

Interview i Information - juli 2016

Stort interview på forsiden af Information med Rasmus Nørlem Sørensen om venstrefløjens fremtid i EU. "Venstrefløjen er ved at tabe EM i politik", 5. juli 2016 af Lise Møller Schilder.