Interviews med spidskandidater

Interviews med spidskandidater

Kandidater

Der er valg til EU-Parlamentet den 26. maj 2019, hvor vi skal vælge 14 danske repræsentanter. De ti opstillede partier har hver deres visioner, kæpheste og holdninger. Men der er en række store udfordringer, som de alle bør tage stilling til.

Derfor har vi udvalgt ti store spørgsmål, der bliver afgørende for EU’s politiske fremtid. Klima og miljøspørgsmålene står øverst på listen. Spørgsmål om en EU-hær og om håndteringen af flygtninge og migranter følger umiddelbart efter.

Skattesnyd, arbejdsmarkedspolitik, bankregulering og euroens fremtid udgør tilsammen et felt af økonomiske spørgsmål, der fordrer svar på, hvor meget der skal besluttes på EU-plan, men også om hvilken økonomisk politik der skal føres.

Endelig er der udfordringen med demokrati i Europa og om det dilemma, der rejses af medlemslande som Polen og Ungarn, der ikke lever op til EU’s værdier og demokratiske standarder.

Læs interviews med:

Jeppe Kofod, Socialdemokratiet (A)

Morten Helveg Pedersen, Det Radikale Venstre (B)

Pernille Weiss, Konservative (C)

Margrete Auken, Socialistisk Folkeparti (F)

Mette Bock, Liberal Alliance (i)

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU (N)

Peter Kofod, Dansk Folkeparti (O)

Morten Løkkegaard, Venstre (V)

Nikolaj Villumsen, Enhedslisten (Ø)

Rasmus Nordqvist, Alternativet (Å)

 

Se et overblik over alle ja/nej-svar her

 

Interviewene indgår i ti analyser af valgets ti store spørgsmål, som du kan læse her på siden: EU-valgets ti store spørgsmål

Du kan se spørgeguiden inklusive kvalificeringen af de enkelte spørgsmål her: Ti spørgsmål med forklaringer