Kan skattesnydere komme i fængsel?

Kan skattesnydere komme i fængsel?

01.06.2018

REPORTAGE. Henning Bøgelund Hansen, tidligere chef for den danske afdeling i Europol, tog os bag facaderne på afgifts- og skattekriminalitet indenfor EU og på verdensplan, imens DEO's journalist Maria Rosenberg Rasmussen gennemgik de initiativer, som EU har søsat for at sikre fair beskatning i fremtidens EU.

henning464x261

"Der skal langt mere gennemsigtighed til, hvis stater og det internationale samfund skal kunne stoppe den massive moms- og afgiftssvindel, som foregår i øjeblikket", lød det fra Henning Bøgelund Hansen. Tidligere chef hos Europol. 

mariainaction

151 milliarder euro eller 1.125 milliarder danske kroner. Så mange penge forsvandt i momskarruseller og anden økonomisk kriminalitet i 2015 ifølge en rapport udarbejdet for EU-Kommissionen, forklarer DEO's journalist Maria Rosenberg Rasmussen. 

Derfor har EU-Kommissionen udarbejdet et forslag til et nyt momssystem for det indre marked under overskriften “Towards a single EU VAT area”. Kommissionen mener, at forslaget kan reducere svindlen med hele 80 procent. Forhandlingerne mellem Europa-Parlamentet og ministerrådet foregår i 2018.  

henninginaction464x261

For år tilbage bestod økonomisk kriminalitet i at snyde med skatteindbetaling. Nu handler det for de kriminelle bagmænd om at trække penge ud af de nationale statskasser, lød det fra Henning Bøgelund Hansen.  

publikum464x261

Deltagerne fik et godt indblik i omfanget af økonomisk kriminalitet i EU og på verdensplan, og hvordan politiet arbejder for at få dem bag tremmer. 

Kan skattesnydere komme i fængsel? Wegeners Gård 31.maj2018 med Henning Bøgelund Hansen og Maria Rosenberg Rasmussen.

Mød os næste gang til grundlovsmøde på Vartov den 5. juni hvor Demokratistafetten skifter hænder.