Gode spørgsmål til fredskonference på Christiansborg

Gode spørgsmål til fredskonference på Christiansborg

31.05.2018

REPORTAGE. EU's ansvar for verdensfreden og Danmarks mulighed for at påvirke den udenrigspolitiske linje blev debatteret da DEO holdt fredskonference på Christiansborg den 7. maj.

Til konferencen på Christiansborg kunne man blandt andet høre Rasmus Nørlem Sørensen tale om EU's bløde magt.

Rasmusinaction

Charlotte Flindt Pedersen fra Udenrigspolitisk selskab tog fat på spørgsmålet om, hvorvidt der er en modsætning mellem ambitionen om at skabe fred i verden og behovet for at sikre unionens egen sikkerhed.

charlotte flindt

Ekspertpanelet med Maria Stage fra Rådet for International Konfliktløsning, Alexander Borum fra Huginn Advisory Group og Helga Molbæk-Steensig fra DEO handlede om specifikke værktøjer til at sikre verdensfreden.

fredspanel

Maria Stage tog fat på forsoningspolitik i Nordirland, Alexander Borum kiggede på klimasikkerhed og behovet for at skaffe vand nok til alle, imens Helga Molbæk-Steensig kommenterede på EU-udvidelse som udenrigspolitisk værktøj.

alexander borum

Efter pausen talte Peter Viggo Jakobsen fra forsvarsakademiet om forholdet mellem EU's forsvarssamarbejde og forsvarsunionen NATO.

Peterviggo

Arrangementet sluttede af med en spændende debat om Danmarks rolle i EU's forsvar, herunder om det er tid til at gøre op med forsvarsforbeholdet. Danmark og EU's forhold til Rusland og cyberkonflikt blev også berørt. 

debatpanel

Det var gode spørgsmål og kommentarer fra publikum undervejs.

Publikum

Publikum2

Arrangementet fandt sted den 7. maj 2018 fra 13:00 til 17:00 i Fællessalen på Christiansborg. Folketingsmedlem og fredsordfører for Alternativet, Rasmus Nordqvist var dagens vært.