Folkemødet: Gravøl for NOTAT - Bornholm

Gravøl for NOTAT

23.01.2017

REPORTAGE BORNHOLM. Efter 40 år som avis og magasin lukkede NOTAT med et gravølsarrangement på Folkemødet. Lukningen blev markeret med en, til lejligheden brygget, EU-øl.

NOTAT’s ansvarshavende redaktør og sekretariatsleder i DEO, Rasmus Nørlem Sørensen, hilste gæsterne velkommen. Han gennemgik herefter nogle af de store problemer og udfordringer, som NOTAT og DEO har beskæftiget sig med i gennem tiden. Blandt andet skattely, ulighed og politisk mistillid.

DEO øl ølbod

NOTAT’s direktør, Finn Ellegaard, overtog herefter scenen og fortalte om sin tid med NOTAT gennem ti epoker. Den første epoke begyndte i 1974, hvor Jens-Peter Bonde spurgte, om han ville flytte til København og arbejde med NOTAT. Da Finn ikke havde andre planer, sagde han ja, og det blev efterfølgende til over 40 år med NOTAT i forskellige konstellationer.  Den sidste epoke finder sted i 2016, hvor NOTAT lukker, og aktiviteterne overgår til DEO. »NOTAT er død, men DEO lever,« lød hans afsluttende bemærkning.

Finn Ellegaard på Bornholm

Afslutningsvis tog Rasmus Nørlem Sørensen igen ordet og gav sit bud på, hvorfor der er så mange, der er utilfredse med EU, og hvad det er ved Unionen, der skal gøres anderledes fremover, hvis udviklingen skal vendes. Efterfølgende var der NOTAT-anekdoter og EU-debat ved bordene, mens de sidste DEO øl-flasker blev tømt i sommervarmen.

Gravøl for NOTAT
Dato: 16/6 2016
Folkemødet, Bornholm
Kl.17:40-19:00
Oplægsholdere: Rasmus Nørlem Sørensen og Finn Ellegaard