Nyhedsbrev juni 2019

Vi ses til EU-debat

06.06.2019

NYHEDSBREV - juni 2019. Mød os på Folkemødet. DEO er igen i år at finde på Folkemødet på Bornholm. Vi har tre arrangementer i Folkeoplysningens Telt på Cirkuspladsen.

Valget til EU-Parlamentet er veloverstået. 66 procent af den danske befolkning satte deres kryds. Det er 10 procentpoint mere end i 2014. Den endelige valgdeltagelse for hele EU lader stadig vente på sig, men det står klart, at den ligeledes er steget til over 50 procent. I 2014 stemte blot 42,61 procent af EU's borgere. Tak til jer alle, der deltog i DEO's mere end 40 valgarrangementer. 

Den 5. juni 2019 skal danskerne til endnu et EU-valg. Denne gang skal vi afgøre, hvilke partier der skal have regeringsmagten og dermed forhandle på Danmarks vegne i EU med det nyvalgte EU-Parlament. Samme dag holder DEO traditionen tro grundlovsmøde, hvor vi håber at se jer alle.

I denne måneds nyhedsbrev kan I dykke ned i de kommende arrangementer og rejser. God læselyst og vi ses til EU-debat

Maria Rosenberg Rasmussen, Projektleder hos DEO

Streg 1

Grundlovsmoede 2

Demokratistafetten skifter hænder 

Kom til fejring af årets stafetmodtager, der tildeles Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet for sin særlige indsats for demokratiet, Grundlovsdag. Derudover vil der være fællessang og taler af blandt andre den tidligere chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen, fremtidsforsker Lene Andersen, sekretariatsleder ved Grundtvigsk Forum Joachim Vædele og sekretariatsleder og chefanalytiker hos DEO Rasmus Nørlem. Vi ses på Vartov i København den 5. juni fra kl. 10.00-11.30.

Streg 1

SaraDebatmiddag om borgerråd og Brexit i Irland

Efter årtiers fastlåst debat stemte irerne sidste år forbuddet mod abort ud af forfatningen. Bag dette skred stod et borgerråd bestående af 99 almindelige mennesker, der afspejler befolkningens sammensætning. Har irerne fundet en vej ud af demokratiets krise, og kan den hjælpe resten af EU? Mød konfliktløsnings- og Irlandsekspert Sara Dybris McQuaid onsdag den 12. juni til foredrag, debat og lækker irsk mad på spisehuset Karmaman i København.

Streg 1

Folkemoede 2

Mød os på Folkemødet 

DEO er igen i år at finde på Folkemødet på Bornholm. Vi har tre arrangementer i Folkeoplysningens Telt på Cirkuspladsen. Fredag den 14. juni og lørdag den 15. juni spiller DEOundervisning rollespil med alle interesserede, der vil prøve at sidde i svære forhandlinger som stats- og regeringschefer fra de 28 medlemslande, når klima- og flygtningepolitik skal forhandles på plads. Fredag den 14. juni afholder vi debatmødet ”Kan selskabsskatten redde Afrika?” med blandt andre Mellemfolkeligt Samvirkes medarbejder direkte fra Kenya. 

Streg 1

Efteruddannelse 4

EU-efteruddannelse for undervisere

DEOundervisning afholder konference og workshop ”Magtens nye ansigter i EU” tirsdag den 17. september i København og fredag den 20. september i Aarhus. Kom og hør forskerne stille skarpt på magten i det nye EU, om populismens paradoks, det svære Brexit og deltag i spændende workshops. Konferencen er gratis for undervisere og studerende (inkl. forplejning og materialer), men tilmelding er nødvendig. Læs mere...

Streg 1

Rejser

Samfundsrejser med ekspertviden og politisk aktivisme

På DEO’s efterårsrejser sætter vi blandt andet fokus på klimapolitik samt på kvinders og LGBT-personers rettigheder. På rejsen til Polen møder vi miljøaktivister, der kæmper for et grønnere Polen, og repræsentanter fra den polske kvindebevægelse. I Serbien, Kosovo og Makedonien stiller vi ligeledes skarpt på de to emner og møder desuden folkene bag NGO’en ”De albanske kvinders alliance i Makedonien”. På turen til Bosnien, Montenegro og Kroatien hører vi om den første LGBT-parade i Sarajevo, mens vi i Dubrovnik møder aktivister, der kæmper for en mere grøn og bæredygtig turisme. 

Læs mere om disse og vores øvrige efterårsrejser på www.deo.dk/rejser

Streg 1

Generalforsamling i DEO 2019

Ordinær generalforsamling i DEO afholdes i år søndag den 8. september 2019 på vores kursusejendom i Allingåbro. På generalforsamlingen kan du høre nærmere om DEO’s arbejde i det forgangne år og blive opdateret på vores planer for det kommende år. Tilmelding på forhånd er nødvendig af hensyn til forplejning og opstilling i mødesalen.