Nørlems Europa - kan venstrefløjen løse EUs kriser

Torsdag den 26. september 2019, kl. 14.00-15.30

Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N

Nørlems Europa med Malte Frøslee Ibsen

Kan venstrefløjen løse EU’s kriser?

Kan en samlet venstrefløj løse EU’s udfordringer og genvinde borgernes tillid? Mød Malte Frøslee Ibsen, der er aktuel med bogen ”Den nye Internationale”, og Rasmus Nørlem i samtale om demokratiets tilstand og en ny politisk kurs for EU.

Højrepopulisterne har vind i sejlene. De borgerlige i EU har siddet ved magten længe. Og det neoliberale paradigme har sat dagsordenen siden 80'erne. Nu er det på tide at sætte en ny kurs for EU. Og den skal sættes via en stærk organisering af en ellers splittet venstrefløj i EU. 

Det er hovedbudskabet i bogen ”den ny Internationale - hvorfor venstrefløjen skal omfavne Europa og demokratisere verden", af demokratiforsker Malte Frøslee Ibsen. 

På mødet sætter vi fokus på pointerne i hans bog, der bl.a. identificerer fire afgørende udfordringer for EU, der kræver løsninger fra en samlet venstrefløj. Det gælder klimakrisen, flygtningespørgsmålet, ulighed og den demokratiske legitimitetskrise. 

Men venstrefløjen i Europa er splittet. De arbejder med forskellige dagsordener og prioriteter. Så hvad skal de samles om? Hvordan vil de konkret løse de udfordringer, som EU hidtil ikke har været i stand til? 

Malte Frøslee Ibsen er postdoc ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, hvor han forsker i politisk teori og demokrati. Han er aktuel med bogen "Den nye Internationale – hvorfor venstrefløjen skal omfavne Europa og demokratisere verden". Bogen kan købes på mødet til en pris på 150 kr.   

Deltagelse: 50 kr. inkl. kaffe og te. 20 kr. for studerende og gratis for medlemmer af DEO. På mødet kan man købe øl, vand, vin i baren. 

Debatmødet er en del af Nørlems Europa - en serie debatmøder, der via samtaler med forskellige eksperter ser nærmere på demokratiets tilstand og det politiske landskab efter EU har fået et nyt parlament og en ny kommission. I samtalen er der tid til at forklare og uddybe synspunkter. Deltagere inviteres til at byde ind med spørgsmål og kommentarer.