Undervisningen

DEOundervisning

DEO's nye rollespil er pakket og klar

Vi har udviklet "Spillet om EU's fremtid", der er testet på 15 uddannelsesinstitutioner og nu ligger i en trykt, komplet pakke, som du kan bestille hjem til din skole.

Foto Spil Aeske

Spillet er designet til 50-110 elever og tager 5 lektioner à 45 minutter at spille. Det indeholder guides til at bruge både på grundskole og gymnasieniveau.

Spilæsken indeholder:

  • Over 100 spildele
  • Grundige rollekort til 19 grupper
  • 10 landespilleplader
  • Forhandlingsbræt
  • Bordkort, flag og faktaark
  • Spillebrikker
  • Lærevejledning og videoer til elever og lærere

Det koster alt i alt 800 kr. plus evt. forsendelse.

Bestil "Spillet om EU's fremtid" her

Vi har lavet grundige videovejledninger i, hvordan du bruger spillet i undervisningen, som du kan se her: Lærervejledning til "Spillet om EU's fremtid" 

Du kan også få os ud på jeres skole - skriv til undervisning@deo.dk for mere information og pris.

Spillet kan også hentes i en gratis version på DEOundervisnings hjemmeside, www.undervisning.deo.dk, men da der er mange elementer i spillet, der kræver ca. 400 siders farvekopier og udprint i A3, anbefaler vi den trykte udgave.

Om DEOundervisning

DEOundervisning er et non-profit undervisningsprojekt, der er udviklet af DEO i samarbejde med en række pædagogiske konsulenter og EU-netværket for undervisere. Vores mål er at understøtte undervisningen om EU med aktuelt og elevinddragende undervisningsmateriale og ved at arrangere efteruddannelse for lærere og afholde kurser, blokdage og oplæg.

Vi har et omfattende undervisningsmateriale til gymnasier og ungdomsuddannelser og har desuden lanceret et komplet materiale til undervisningen i folkeskolen. 

Filosofien bag DEOundervisning er, at EU bliver mest interessant, når aktuelle temaforløb integreres i undervisningen og eleverne aktiveres i læringen.

Du finder vores materialer på: www.undervisning.deo.dk

Oplægsholdere og arrangementer

DEO’s analytikere og oplægsholdere bliver ofte brugt på undervisningsinstitutioner på alle niveauer. Du har mulighed for at besøge os i København med din klasse eller at hyre en professionel oplægsholder til at komme på din skole. Vi har også professionelle spilleledere, der tager ud og faciliterer Spillet om EU’s fremtid på skoler i hele landet.

Du kan kontakte os på undervisning@deo.dk eller telefon 70 26 36 66 og få et konkret tilbud.

Materialer til gymnasiet

Siden 2009 har DEOundervisning udviklet aktuelle temapakker til brug i undervisningen på de gymnasiale uddannelser. Aktuelt har vi knap 50 temapakker, der hver fungerer som et lille forløb eller som materiale til en synopsisopgave.

Størstedelen af materialerne er målrettet undervisningen i samfundsfag, men der er også en række pakker til historiefaget og enkelte der med fordel kan integreres med naturgeografi, biologi, dansk og fremmedsprog.

www.undervisning.deo.dk/gymnasium

Rollespil om EU

Siden 2009 har DEOundervisning udviklet rollespil og læringsspil til brug på de gymnasiale uddannelser. Mange af spillene er designet til også at kunne anvendes på folkeskoler, efterskoler og øvrige uddannelser.

Det nyeste er "Spillet om EU's fremtid", der engagerer 55-110 elever en hel dag.

www.undervisning.deo.dk/rollespil

materialer til folkeskolen

I 2016/2017 har DEOundervisning udviklet fire forløb, der gør det muligt at dække alle bekendtgørelsens krav til undervisning i EU. De fire forløb indeholder elevmaterialer, lærervejledning og en lang række øvelser.

www.undervisning.deo.dk/folkeskole

De kan med fordel bruges sammen med "Spillet om EU's fremtid", som du finder under "Rollespil".

Lærerens side

På lærerens side finder du materialer, tips og nyheder om EU i undervisningen. Du kan også se, hvem der er med i EU-netværket for undervisere og kigge nærmere på den didaktiske værktøjskasse med små øvelsesforslag.

www.undervisning.deo.dk/laerer

DEOundervisning er alene drevet af ønsket om at skabe en bedre undervisning i EU-stoffet. Vi har ingen politiske bindinger eller dagsorden og ikke nogen forretning for øje.