strasbourg - titel
Strasbourg og Alsace

5 dages busrejse

lørdag 18. oktober 2014 kl. 00:00 - 00:00

Den 17. - 22. oktober oplevede en fyldt bus EUs andet hovedsæde Strasbourg, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og EU-Parlamentet. På rejsen var der desuden plads til at opleve det historiske Strasbourg og omgivelserne i smukke Alsace, herunder borgen Haut Koenigsbourg og byerne på vinruten Ribeauville, Hunawihr og Riquewihr. På vejen besøgte vi også vinbonden Sipp Mack.

Vi kørte hele lørdag i firestjernet bus. Mogens Brøchner-Nielsen, Michael B. Lauritsen og Finn Ellegaard gav foredrag i bussen om landskaberne, vi kørte igennem, om EUs struktur, EU efter Parlamentsvalget i maj 2014, om parlamenterne i Bruxelles og Strasbourg og om den økonomiske krise i EU.

Første overnatning var i byen Schwalbach nær Frankfurt. Søndag formiddag ankom vi til hotel Mercure i Strasbourg og gik på byvandring med arkitekt Mogens Brøchner-Nielsen. Resten af dagen fri til at opleve byen på egen hånd.

Strasbourg byrundtur

Byvandring i Strasbourg

Strasbourg Sipp Mack

På besøg ved den lille vinproducent Sipp Mack, der dyrker hvidvin og cremant på 24 hektar. Her fortæller Jaques Sipp, der er seneste skud på stammen af ni generationer, der har produceret vin på stedet, om deres økologiske produktion.

Strasbourg bus

Vores bus i smukke omgivelser i Hunawihr. Bussen førtes - som ofte før - af Poul Gregersen, hvilket altid betyder en tryg oplevelse.

Strasbourg Riquewihr

Mogens Brøchner-Nielsen gør en af de ting, han er rigtig god til: fortæller om bystruktur og historie i Riquewihr.

Strasbourg Menneskerettighedsdomstolen

Helle Pøhl, der er een af tre danske advokater (ud af 600) ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, giver en engageret, oplagt og pædagogisk indføring i domstolens arbejde, og om Europarådet, domstolens moderorganisation.

Strasbourg Parlamentet Ole Christensen

Efter besøget ved menneskerettighedsdomstolen besøgte vi EU-Parlamentet, hvor vi mødte socialdemokraternes Ole Christensen, der blandt meget andet gav sine forventninger til de kommende år i EU og forklarede hvorfor, socieldemokraterne stemmer for den nye EU-Kommission under Jean Claude-Juncker. Efter samtalen - og diskussionerne - med Ole Christensen besøgte vi den imponerende plenarsal og overværede forberedelserne til oktober-topmødet.

Strasbourg Parlamentet gruppebillede

En tilfreds - og træt - gruppe siger farvel til EU-Parlamentet og gør sig klar til en tur over Tyskland til Danmark - i bus med bøger, fortællinger og sang.

Hjemmesiden til vinstedet Sipp Mack

Her kan man finde NOTATs temanummer om det nye EU-Parlament efter parlamentsvalget i maj 2014.

 

Like og del arrangementet:

 
 
 

Deltag i DEO's folkelige tænketank om EU's fremtid. Vi sætter de fire friheder til debat - og lytter til dit bud på reformer og forandringer.

Læs mere om TÆNKETANKEN

$image/@nodeName

I år er debattør og brobygger Özlem Sara Cekic indehaver af Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet.

Læs mere om stafetten her

DEO er et landsdækkende oplysningsforbund, som ud fra en demokratisk tankegang ønsker at aktivere flest muligt i en alsidig og fordomsfri debat om det europæiske samarbejdes indhold og rammer.

British Flag About DEO in English

Find oplægsholdere med EU-ekspertise i DEO's database:
euforedag.dk banner